tečaj ezoterične tantre

 

Ezoterična tantra

Popolna duhovna pot do razsvetljenja s pomočjo zavednega delovanja v življenju.

Tečaj Ezoterične Tantre ponuja popoln nabor orodij in metod, ki praktikantu omogočajo razširitev zavesti s preoblikovanjem vseh življenjskih izkušenj v duhovna spoznanja, lekcije in razumevanja. Je povabilo, da se prebudimo zdaj in živimo življenje v polni zavesti, uživamo v njegovi neverjetni intenzivnosti ter neposredno doživljamo ekstatično srečo in svobodo sredi vsakdanjega življenja. Na tej razsvetljujoči poti se stvarstvo in vse v njem razkrije kot sveto – to sveto bistvo lahko zato odkrijemo v sebi in drugih ter tudi v svojih vsakodnevnih dejanjih.

Ezoterična Tantra je praznovanje Življenja, “tukaj in zdaj”, karkoli že to je. Nobenega vidika ne zavračamo, se mu ne izogibamo ali ga ne potlačimo: notranjega, zunanjega, veselja, žalosti, smeha, zaupanja, dvoma, sence in svetlobe. Ni niti zatiralna niti pretirana, temveč je globok in zavesten potop v resničnost, kakršna je. Vse je doživeto z zavedanjem in integrirano na popolnoma nov, duhoven način.

Tantra je pot do spoznavanja Resnice s pomočjo učenja iz vseh življenjskih izkušenj.
To je pot primerna za tiste, ki si želijo živeti življenje v celoti, doživeti vse, kar življenje ponuja, in vsako življenjsko situacijo spremeniti v priložnost za rast.

Tantra trdi, da je treba vse izkušnje živeti v celoti in poudarja zavestno in pogumno raziskovanje vseh vidikov življenja.
Tantra ne cilja na zanikanje ali preziranje nekaterih vidikov življenja – ampak se uči iz vsega, kar prinaša življenje, tako da postane življenje samo naš največji učitelj.

Tantra poučuje o zavestnem in ekstatičnem življenju:
Kako ostati mirni, jasni in osredotočeni v središču viharja, tudi ko življenje divja okoli vas.
Kako reči DA vsaki lekciji in situaciji, radosti in izzivom, ki jih prinaša življenje.
Kako zaobjeti vse in to doživljati znova in znova, sveže v vsakem trenutku.
Kako se učiti iz vsega tega in se neprestano preobražati, dokler ne dosežemo svojega najvišjega duhovnega potenciala.

“Težko je doseči popolnost z uporabo dolgočasnih in zapletenih praks. Popolnost je z lahkoto dosežena preko celostega, nadzorovanega in zavestnega izpolnjevanja želja.”

Kularnava Tantra

Kaj morate vedeti o Tantri?

 • Tantra je pristna duhovna pot, osnovana na neposrednem spoznavanju Božjih načel in zakonov.

  – Tantrične prakse vas usmerjajo k popolnemu in harmoničnemu razvoju telesa, uma in osebnosti ter k ultimativnemu duhovnemu spoznanju – kar nekatere duhovne tradicije imenujejo Samospoznanje.
  – Metode, ki jih ponuja tantra, stremijo k postopnemu širjenju zavesti skozi zavedno asimilacijo lekcij v vsaki življenjski izkušnji.

 • Tantra je pot življenja, kjer živiš nenavezan, vendar hkrati popolnoma vključen v svet.

  – Praktikanti se soočajo s stanji, kot so sreča, harmonija, blaginja, intenzivno zadovoljstvo, pa tudi stanje frustracije, stiske in razdraženosti.
  – V vsakem primeru si tantrik prizadeva, da se osredotoči v stanju nenavezanega opazovalca – da popolnoma uživa v vsaki izkušnji, vendar ostaja popolnoma nenavezan.

 • V tantri se praktikanti razvijajo in pridobivajo nadzor nad vsemi silami v življenju s širjenjem dejavnika nadzora: zavesti.

  – S postopnim širjenjem zavesti so sposobni preoblikovati vse energetske manifestacije in jih uporabljati kot dvigajoče sile, ki poganjajo duhovni razvoj.
  – To pomeni tudi, da postanejo zavedajoči se negativnih stanj in jih nadomestijo s komplementarnimi pozitivnimi stanji.
  – Postanejo tudi pozorni na svoje prirojene darove in talente ter jih lahko gojijo, dokler ne dosežejo svojega najvišjega potenciala.

 • Tantra daje svobodo izbire – omogoča praktikom , da sami izberejo, kako bodo stopali po poti evolucije.

  – Tantra poučuje mehanizme evolucije, ki temeljijo na univerzalnih zakonih in načelih. To razkriva samo posledice dejanj, s čimer pusti praktikom svobodo izbire njihovih dejanj.

 • Tantra združuje sodobno znanost in duhovnost v sistem, v katerem je vsa teorija preverjena skozi neposredne izkušnje.

  – Tečaj ne zahteva, da kdorkoli “verjame” v predstavljene informacije, ampak da izvaja tehnike, tako da bodo odgovori na vsa vprašanja na koncu najdeni skozi neposredne izkušnje.
  – Ne slepo verovanje niti mentalno razumevanje nista dovolj za pravo preobrazbo in spoznanje. Tudi če nekdo verjame v vse, kar je povedano na tečaju, to nima pomena brez neposrednih izkušenj.
  – Vidiki resničnosti in celotna univerzalna resničnost so razkriti v obsegu posameznikove prakse. Vsi pojmi, predstavljeni na tem tečaju, so preverjeni skozi neposredne izkušnje.
 • Tantra ponuja praktične metode, kjer LJUBEZEN postane gonilna sila globoke človeške preobrazbe.

  – Prakticirana znotraj partnerskega razmerja je tantra vrsta partnerske meditacije, ki izvira iz združitve med ženskim in moškim vidikom.
  – Tantra ni omejen nabor tehnik, ampak je življenjski slog ljubezni; molitev; sprostitev v srce, ki seže tako globoko, da se ti in tvoj ljubimec združita ne samo kot telesi – temveč kot temeljni moški in ženski sili Vesolja.
  – To je povabilo, da odkrijemo sveto dimenzijo intimne združitve, v kateri se telo, duša in zavest sočutno zazibajo skupaj.
  – To ni mogoče doseči v enem samem dnevu – to je pot, ki zahteva popolno predanost. To je umetnost, da intenzivno doživljamo vsak trenutek življenja, kot da bi bil zadnji.

 • Tantra ne zanika nobenega vidika življenja, temveč najde duhovne lekcije in pomen v vsem.

  – Tantra je starodavna duhovna pot življenja, sistem osebnega in duhovnega razvoja, v katerem se vse energije in želje preoblikujejo in usmerjajo k najvišjim duhovnim ciljem.
  – Ni filozofija, ampak način življenja. Ni nekaj, kar vemo, ampak nekaj, kar počnemo. Je način življenja, ki zajema vse. Način, kako hodimo, kako govorimo, kako jemo, kako dihamo, kako spimo, kako reagiramo in kako ljubimo ter se ljubimo. Vse je povezano. In ti si povezan/a z vsem.

 • Tantra je pot nenehnega učenja, globine in intenzivnosti.

  – Tantra vedno razkriva veliko več, kot se zdi na prvi pogled. Ko doživiš globino, te bo potegnila še globlje. Ko doživiš intenzivnost, bo postala še bolj intenzivna.
  – Tantra je veliko več kot kadilo in akrobatski položaji Kamasutre. Je več kot globok pogled v oči druge osebe. Je še več kot ljubljenje z večjo intimnostjo in povezavo srca. Je več kot nekaj preprostih razteznih vaj, ritualov ali meditacijskih tehnik.
  – Je več kot učenje, kako dostopati do ogromne moči erotične energije in doseči več ekstatičnih orgazmov, ki bodo prinesli še bolj poglobljena spoznanja in ti omogočili neposredno doživetje narave zavesti, tvoje bistvo onkraj uma in osebnosti, jedra tvojega lastnega neokrnjenega srca…
  Ogromne dimenzije tvojega pravega Jaza.

Za koga je Tantra?

1

Za ljudi, ki jih zanimajo
“globlje stvari”
v življenju.

Za ljudi, ki jih zanima namen življenja in odgovori na eksistencialna vprašanja, kot so “Kdo sem jaz, zakaj sem se rodil, za kaj živim, od kod prihajam, kaj se bo zgodilo z mano po smrti?”

2

Za resne duhovne
iskalce.

Za ljudi, ki si želijo pospešiti svojo duhovno
rast in razvoj, spoznati tehnike in metode, ki
so razkrite v starodavnih skrivnih izročilih, ter doseči najvišje duhovne dosežke.

3

Za ljudi, ki so
usmerjeni v rast.

Za ljudi, ki jih zanima učenje metod za izboljšanje zdravja in blaginje, povečanje ustvarjalnosti in mentalne učinkovitosti ter uresničitev polnega človeškega potenciala.

Večina naših učencev pride k nam, ker iščejo pristno znanje in metode, kako doseči določen cilj ali preobrazbo. Na tej poti ugotovijo, da jim lahko “joga” in “meditacija” pomagata pri tem.

Rezultati govorijo sami zase, zato veliko naših študentov in učiteljev prakso izvaja že več let in se še naprej preoblikujejo skozi prakso!

O Ezoteričnem tečaju Tantre

V Ezoteričnem tečaju Tantre pristopamo k tantri kot k duhovni znanosti, ki ponuja sistematičen pristop k evoluciji in samorazvoju za tiste, ki se želijo učiti in preoblikovati skozi neposredne izkušnje, tako da živijo polno in svobodno v svetu.

Ezoterični tečaj tantre združuje starodavne tantrične duhovne in filozofske perspektive s sodobno duhovnostjo in znanostjo v globoko sintezo, ki združuje bistvene elemente številnih avtentičnih duhovnih poti. Globoko znanje in učinkovite praktične metode so študentom dostopne, ne da bi okrnile brezčasno bistvo tantre.

Na podlagi duha linije Gupta Maha Siddha tečaj ponuja koherentno pot preobrazbe za vse, ki želijo svoje življenje narediti bolj smiselno in so ga pripravljeni sprejeti kot duhovno izkušnjo. Obravnavani so vsi vidiki življenja: od zdravja, bogastva, družine in odnosov do končnega spoznanja najvišjega Jaza.

Beseda “ezoteričen” izhaja iz grške besede esoterikos, ki pomeni “znotraj”, zato ezoterika poudarja odkrivanje naše notranje resničnosti in kontemplacijo prave narave jaza. Čeprav je pri tem tečaju poudarek na intenzivnem življenju, se delo odvija v notranjosti, življenjska izkušnja pa postane sredstvo za boljše spoznavanje samega sebe. Ezoterična pot kaže na povezavo med vsem, kar obstaja, na neposreden in izkustven način spoznavanja, ne pa prek dogmatičnih ali razumskih razlag.

Kako izgleda tečaj Tantre?

Tečaji potekajo tedensko, tako da je mogoče zlahka slediti duhovni poti, hkrati pa se ukvarjati z družinskim in poklicnim življenjem. Tako se lahko vsakodnevne dejavnosti in duhovni razvoj odlično dopolnjujejo in bogatijo, kar je zelo pomemben vidik v naši sodobni kulturi, v kateri bi težko prekinili vse vsakdanje dejavnosti in se umaknili v gorsko jamo. To ne bi bilo le težko, ampak niti ne najbolj učinkovit način preobrazbe, kot se bomo naučili.

Teoretični pouk vključuje podrobno predstavitev teme vsakega srečanja, pri čemer je vsakemu modulu namenjenih od 5 do 7 tednov. Tehnike in znanje so razloženi na prizemljen način, ki vam pomaga doseči neverjetne rezultate v lastnem življenju.

Vsak tečaj vključuje praktični del s tehnikami joge in meditacijo, ki se izvajajo v tantričnem duhu, kar omogoča neposredno izkušnjo tantričnih naukov in odpira kanale za svoboden pretok energije. Vadba je natančno vodena, vsaka tehnika pa je jasno razložena.

Naši učitelji tantre so na voljo za osebna vprašanja in vodenje na seji vprašanj in odgovorov po vsaki učni uri, ki pušča neobvezen čas za razpravo.

Po vsaki učni uri dobite natisnjeno gradivo za poglobljeno učenje doma (trenutno le v angleščini). Za doseganje najboljših rezultatov je priporočljiva redna osebna vadba med tednom. Pouk traja približno 2,5 ure.

*Močno priporočamo študentom, da pred vsakim novim srečanjem doma preučijo gradivo tečaja. Zaradi globine tečajev gradivo pogosto vsebuje več informacij, kot jih je mogoče obravnavati na samem srečanju.

Osebna praksa

 • Spodbujamo učence, da izberejo tehnike in metode, ki so za njih najbolj uporabne in dragocene.
 • Po tem, ko se naučijo mehanizmov in učinkov tehnik, predstavljenih na razredu, imajo študenti svobodo izbire in lahko izberejo tiste tehnike, ki so jim najljubše in najbolj učinkovite.
 • Nikogar ne “silimo” v eno samo pot prakse – tečaj učencem nudi znanje, razumevanje in usposabljanje, da sami izberejo tehnike in metode, ki so najbolj učinkovite zanje.
 • Nekatere tehnike so najboljše za izboljšanje mentalne koncentracije, druge za poglobitev sprostitve, spet druge za hitro regeneracijo in zdravljenje.
 • Tečaji so zasnovani tako, da lahko praktikanti inteligentno izberejo asane in meditacijske tehnike, ki jih bodo vsakodnevno vadili, da bodo dosegli specifične rezultate ali preobrazbe, ki jih želijo doseči.

Kaj se bomo učili na tem tečaju?

Tečaj poteka kot fakulteta, ki vsak teden ponudi povsem novo lekcijo, skupaj z orodji in praksami, ki omogočajo, da se to vedno širše znanje vključi v vsakdanje življenje. Tečaj je strukturiran v modulih, kjer vsak razred nadgrajuje prejšnje lekcije in postopoma vodi aspiranta v proces razvoja na različnih področjih življenja.

Tečaj je vseživljenjsko potovanje in se nadaljuje, dokler se želite učiti. Za najvišje leto tečaja se še vedno iz tedna v teden pripravljajo nove lekcije. Lahko se odločite, koliko mesecev ali let želite slediti, vendar tečaj temelji na neprekinjenem sodelovanju. Temeljna načela in svete prakse tantričnega sistema se postopoma uvajajo na spiralnem potovanju preobrazbe.

Praktična orodja, ki se uporabljajo pri Ezoterični tantrični jogi:

 • Edinstven nabor temeljnih univerzalnih načel – za pravilno perspektivo in integracijo našega življenja znotraj kozmičnih zakonov, vključno z:
  -načelo resonance in kako vsak trenutek spremeniti v ekstatično izkušnjo
  -načelo polarnosti: razumevanje moči in vlog ženskega in moškega načela, Šive/Šakti
  -načelo energije (Šakti) in njegov duhovni pomen
  -načelo pozornosti in sprostitve
 • Sistem čaker: pomen telesa in poglobljeno raziskovanje čaker kot praktična pot samospoznanja in razvoja
 • Tehnike tantra joge:
  -asane (jogijski položaji), mudre (določene geste, ki se izvajajo z umom in/ali telesom), bandhe (krčenje določenih mišic), pranajame (dihalne tehnike)
 • Tehnike prečiščevanja
 • Tantrične oblike meditacije za prečiščevanje uma in subtilnejših plasti
 • Tantrične drže: na primer odprtost, radovednost, pogum, optimizem, dejavna ljubezen, pozornost in sproščenost ter kako jih gojiti v vsakdanjem življenju.
 • Tantrična morala: tantrična moralna načela in smernice za duhovno življenje
 • Pomen užitka in orgazma kot načina za širjenje zavesti in doseganje visokih duhovnih stanj: orodja za erotično ljubezensko kontinenco – nadzor in izkoriščanje erotične energije
 • Pomen ljubezni: kako živeti iz srca na duhovni poti

Napredne ravni in višji letniki:

-10 velikih kozmičnih moči (Mahavidija) – tantrični prikaz različnih vidikov stvarstva
-Tantrična alkimija in notranja preobrazba
-Ezoterična astrologija kot orodje samospoznanja
-Tantrična magija in obredi
-Skrivnosti dotika in tantrične masaže
-Ezoterična tantrična erotika
-Skrivnosti odnosa med tantričnimi pari
-Razsvetljujoče raziskovanje želja in temeljnih potreb
-Mehanizmi uma in zavesti, ki zagotavljajo globoko samozavedanje in uspeh v meditaciji.
-Bistvena tantrična načela za zavestno življenje in delo z energijami, npr. načela: spontanosti, delovanja brez oklevanja, zaznavne prisotnosti, kopičenja energije, akcije in reakcije, ritma in ponavljanja.

…in še veliko več.